Kiaulienos kojos ir vištienos šaltas vanduo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Kiaulienos kojos ir vištienos šaltas vanduo

Dar senovėje šaltibarščiai iš kiaulienos ir vištienos buvo laikomi tikru šventės skanėstu. Tinkamam paruošimui reikėtų rinktis tik aukštos kokybės produktus, o jei įmanoma - naminę mėsą. Kiaulienos kojos patiekalui pasirinktos neatsitiktinai - jose yra daug sąnarių ir raiščių, kurie išskiria kolageną. O vištiena padeda išvengti kataraktos ir širdies ligų. Šaltai virtų kiaulienos kojų ir vištienos receptas nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti - tereikia pradėti ir viskas pavyks.
Gaminimo laikas
570 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
181 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.23/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos kojos ir vištienos šaltas vanduo Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Sudėkite kiaulienos blauzdas ir vištienos dalis į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite ir nuvarvinkite, uždengę dangčiu. Vėl užpilkite mėsą vandeniu, kad jis būtų 4-5 cm virš sudedamųjų dalių. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 4 valandas.

Žingsnis 2

Kiaulienos kojos ir vištienos šaltas vanduo Žingsnis 2
Sultinį papildykite daržovėmis. Svogūną perpjaukite per pusę ir sudėkite į sultinį. Į sultinį sudėkite nesupjaustytas morkas. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite mėsą su daržovėmis ant silpnos ugnies dar 2 valandas. Atvėsinkite ir sultinį perkoškite, išimkite daržoves.

Žingsnis 3

Kiaulienos kojos ir vištienos šaltas vanduo Žingsnis 3
Palikite šaltibarščius sustingti. Iš mėsos išimkite visus kaulus ir mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sutrinkite česnako skiltelę ir sumaišykite su mėsos mišiniu. Viską sudėkite į formeles ir užpilkite perkoštu sultiniu. Palikite patiekalą šaldytuve 2 valandoms atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos