Publikavimo data: 2024-05-20
Kiaulienos kojos ir vištienos šaltas vanduo
Dar senovėje šaltibarščiai iš kiaulienos ir vištienos buvo laikomi tikru šventės skanėstu. Tinkamam paruošimui reikėtų rinktis tik aukštos kokybės produktus, o jei įmanoma - naminę mėsą. Kiaulienos kojos patiekalui pasirinktos neatsitiktinai - jose yra daug sąnarių ir raiščių, kurie išskiria kolageną. O vištiena padeda išvengti kataraktos ir širdies ligų. Šaltai virtų kiaulienos kojų ir vištienos receptas nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti - tereikia pradėti ir viskas pavyks.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Sudėkite kiaulienos blauzdas ir vištienos dalis į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite ir nuvarvinkite, uždengę dangčiu. Vėl užpilkite mėsą vandeniu, kad jis būtų 4-5 cm virš sudedamųjų dalių. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 4 valandas.
Žingsnis 2
Sultinį papildykite daržovėmis. Svogūną perpjaukite per pusę ir sudėkite į sultinį. Į sultinį sudėkite nesupjaustytas morkas. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite mėsą su daržovėmis ant silpnos ugnies dar 2 valandas. Atvėsinkite ir sultinį perkoškite, išimkite daržoves.
Žingsnis 3
Palikite šaltibarščius sustingti. Iš mėsos išimkite visus kaulus ir mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sutrinkite česnako skiltelę ir sumaišykite su mėsos mišiniu. Viską sudėkite į formeles ir užpilkite perkoštu sultiniu. Palikite patiekalą šaldytuve 2 valandoms atvėsti.
Kategorijos