Publikavimo data: 2024-05-20
Kiaulienos koldūnai
Koldūnai į rusų virtuvę atkeliavo iš Baltarusijos, kur ilgą laiką buvo laikomi nacionaliniu patiekalu. Tačiau šiandien jie jau žinomi visose šalyse. Koldūnai su kiauliena yra vienas populiariausių variantų. Dažniau kiaulienos koldūnų galima rasti kaimuose. Miestų šeimininkės į miltų gumuliukus mieliau deda dietinės mėsos - vištienos arba kalakutienos. Tačiau net ir laikydamiesi dietos neskubėkite iš recepto išbraukti kiaulienos. Kai kurios jos dalys yra gana liesos ir jose gausu cinko.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sutrinkite virtas bulves. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Į paruoštą masę įmuškite 3 trynius ir suberkite miltus. Visus ingredientus sumaišykite, kad gautųsi vientisa į tešlą panaši masė. Iš jos iškočiokite "dešrą" ir supjaustykite vienodais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną - kubeliais. Į keptuvę įpilkite truputį saulėgrąžų aliejaus, tada siųskite svogūnus pakepinti. Tada sudėkite kiaulieną, pipirus ir druską.
Žingsnis 3
Suformuokite koldūnus. Iš paruoštos tešlos suformuokite nedidelius plokštainiukus, sudėkite į juos įdarą ir sandariai suvyniokite, kad kepant kiauliena neišbyrėtų.
Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, pasūdykite. Į verdantį vandenį sudėkite koldūnus, virkite juos 6-7 minutes ir iš karto išimkite. Paruoštus koldūnus ištepkite sviestu ir leiskite jiems šiek tiek pastovėti.
Kategorijos