Publikavimo data: 2024-04-08
Kiaulienos kotletai
Kitas šių gardžių kiaulienos kotletų pavadinimas - "Menchi Katsu". Šis sultingas japoniškas maltos kiaulienos patiekalas nėra labai žinomas už šalies ribų, tačiau tai nėra pelnytai, nes šių kotletų receptas yra gana paprastas. Vienintelis šių kiaulienos kotletų gaminimo etapas, kuriuo jie skiriasi nuo klasikinių, kepamų keptuvėje, yra kepimas įkaitintame aliejuje arba gruzdinimas.
Žingsnis 1
Apkepkite svogūnus. Sudėkite svogūnus į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomi, maždaug 3-4 minutes. Perkelkite į didelį dubenį ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Į didelį dubenį su svogūnais sudėkite maltą mėsą, džiūvėsėlius, pieną, 1 kiaušinį, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite paplotėlius. Mišinį padalykite į maždaug 6-8 dalis, priklausomai nuo norimo kotletų dydžio, ir suformuokite rutuliukus. Dėkite į lėkštę, uždenkite polietilenu ir dėkite į šaldytuvą 30-60 minučių.
Žingsnis 4
Iškepkite kotletus. Kiekvieną kotletą apvoliokite paruoštuose dubenėliuose. Pradėkite nuo miltų, tada pamirkykite į kiaušinį ir džiūvėsėlius. Suteikite kotletams gražią ovalo formą.
Žingsnis 5
Iškepkite kotletus. Atsargiai dėkite kotletus į aliejų ir kepkite 6 minutes. Pirmąsias 2 minutes išėmę iš keptuvės nelieskite kotletų, jie minkšti ir lengvai lūžta, leiskite jiems atvėsti ir išdžiūti.
Kategorijos