Kiaulienos kotletai su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Kiaulienos kotletai su bulvėmis

Kiaulienos kotletus su bulvėmis galima laikyti visaverčiu antruoju karštuoju patiekalu, kurio nereikia papildyti garnyru. Šis patiekalas lenkiškose kulinarijos knygose pasirodė daugiau nei prieš šimtmetį. Ne taip seniai kiaulienos kotletai su bulvėmis buvo populiariausias patiekalas valgyklose. Kiauliena pagal receptą kepama orkaitėje su sūriu. Rekomenduojame rinktis karbonadą - skerdenos kaklo dalį, iš kurios pagaminti kotletai su bulvėmis orkaitėje tiesiog tirps burnoje. Kiauliena turi būti šviežia, vientisa, šviesiai rausvos spalvos.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
188 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos kotletai su bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite kiaulieną 1 cm storio griežinėliais. Mėsą iš abiejų pusių plaktuku išmuškite. Pagal skonį pagardinkite druska, prieskoniais ir prieskoniais.

Žingsnis 2

Kiaulienos kotletai su bulvėmis Žingsnis 2
Paruoškite kotletus kepimui. Kepimo indą uždenkite folija. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite ant formos dugno. Ant viršaus sudėkite kotletus. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite papriką ir druską. Išmaišykite ir sudėkite ant kotletų.

Žingsnis 3

Kiaulienos kotletai su bulvėmis Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Supilkite pomidorų padažą ir pieną į dubenį. Įpilkite augalinio aliejaus ir žiupsnelį druskos. Plakite trintuvu iki vientisos masės. Supilkite citrinos sultis ir dar kartą suplakite. Padažą supilkite ant bulvių. Uždenkite formą folijos sluoksniu.

Žingsnis 4

Patiekalą iškepkite iki virimo pabaigos. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir dėkite formą kepti 40-45 min. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Po 40 minučių atidarykite foliją ir tolygiai apibarstykite bulves sūriu. Įdėkite formą atgal į orkaitę, kad dar 10-15 minučių apkeptų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos