Publikavimo data: 2025-08-18
Kiaulienos kotletai su sezamo sėklomis
Kiaulienos nugarinės kotletai, marinuoti gardžiame marinate ir apkepti originalioje sezamo duonelėje, yra labai skanus ir aromatingas karštas patiekalas. Kiaulienos nugarinė yra pati kilniausia ir skaniausia raudona mėsa. Jei kiaulieną tinkamai paruošite, ji bus minkšta, švelni ir sultinga. Tokią kiaulienos išpjovą galite kepti ant grotelių, ant elektrinio grilio, ant medžio anglių kepsninės. Prie tokių kotletų galite paruošti absoliučiai bet kokį garnyrą ir gausite sočią vakarienę visai šeimai. Prie sezamo kotletų būtinai patiekite mėgstamą padažą arba naminę adžiką.
Žingsnis 1
Paruoštą kiaulieną pagaląstu peiliu supjaustykite mažais plonais griežinėliais, jei norite, mėsą galite lengvai apskrudinti.
Žingsnis 2
Marinatui sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, įpilkite šiek tiek medaus, supilkite sojų padažą, pagal skonį įberkite smulkinto česnako ir aromatinių prieskonių, druskos, bet nepamirškite, kad sojų padažas yra gana sūrus.
Žingsnis 3
Supilkite paruoštą marinatą ant išmuštos mėsos, viską gerai išmaišykite ir gausiai uždenkite maistine plėvele. Palikite mėsą marinuotis 2 valandas kambario temperatūroje arba, jei turite pakankamai laiko, galite laikyti mėsą šaldytuve per naktį.
Žingsnis 4
Paruošti džiūvėsėlius: giliame dubenyje šakute atsargiai įmuškite kiaušinius, o į plokščią lėkštę suberkite sezamo sėklas.
Žingsnis 5
Ant gerai įkaitintos ketaus keptuvės apkepkite marinuotos mėsos gabalėlius, kiekvieną kartą pamirkykite juos plaktame kiaušinyje, tada pamerkite mėsą į paruoštas sezamo sėklas ir kepkite mėsą iš abiejų pusių apie 3-4 minutes. Išimkite kotletus iš keptuvės, tada 10-15 minučių suvyniokite juos į maistinę plėvelę.
Kategorijos