Publikavimo data: 2024-06-13
Kiaulienos kotletas
Kepti kiaulienos filė kotletai yra vienas populiariausių mėsos patiekalų. Išpjovai idealiai tinka nugarinė arba nugarinė. Kiauliena turi būti šviežia, vientisa, šviesiai rausvos spalvos. Mėsa pjaustoma ne storesnė kaip 1,5 cm, tada mušama virtuviniu plaktuku ir kepama džiūvėsėliuose bei kiaušiniuose. Rezultatas yra traškus išorėje ir sultingas viduje.
Žingsnis 1
Marinuokite kiaulienos kotletus. Sudėkite kotletus į dubenį ir iš abiejų pusių pabarstykite druska. Mėsą užpilkite pienu ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai, tačiau retkarčiais kotletus pamaišykite.
Žingsnis 2
Apšlakstykite kotletus tešla. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite šakute. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų ir išmaišykite. Paimkite kiaulienos gabalėlius ir iš abiejų pusių pamerkite į kiaušinių masę. Tada apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 3
Apkepkite kiaulienos kotletus. Keptuvę statykite ant kaitlentės, įkaitinkite ir supilkite aliejų. Sumažinkite kaitrą ir sudėkite paruoštus kotletus. Kepkite maždaug po 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos