Publikavimo data: 2024-04-01
Kiaulienos kotletas džiūvėsėliuose
Mėsos kepimo receptuose dažnai minima tešla. Tačiau kiaulienos kotletus galite kepti džiūvėsėliuose. Dėl džiūvėsėlių mėsa tampa sultinga ir traški. Be malonaus skonio, kiauliena turi daug privalumų. Kiaulienos mėsos, žinoma, negalima priskirti dietiniams produktams. Tačiau kiaulienos riebaluose yra reikiamas kiekis vitamino ir provitamino A bei linolo rūgšties. Be to, ji pasižymi mažu cholesterolio kiekiu.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą kepti. Kiekvieną mėsos gabalėlį pabarstykite druskos ir pipirų mišiniu. Sudėkite gabalėlius į dubenį vieną ant kito. Paruoškite tris lėkštes: į vieną supilkite miltus, į kitą - vištienos kiaušinius, į trečią - džiūvėsėlius. Vieną po kito pamerkite kiaulienos sluoksnius - iš pradžių į miltus, paskui į kiaušinių mišinį ir džiūvėsėlius.
Žingsnis 2
Kiaulieną apvoliokite džiūvėsėliuose keptuvėje. Įkaitinkite augalinį aliejų. Į karštą aliejų sudėkite mėsos gabalėlius. Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies 7-15 minučių, priklausomai nuo mėsos storio. Kuo storesnė mėsa, tuo lėčiau karštis pasieks džiūvėsėlių vidurį ir tuo ilgiau reikės kepti.
Žingsnis 3
Pašalinkite riebalų ir aliejaus perteklių. Iškeptus kotletus 3-5 minutes padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Kategorijos