Publikavimo data: 2025-08-16
Kiaulienos kotletas džiūvėsėliuose
Kiaulienos kotletą džiūvėsėliuose paruošti paprasta, tačiau jis būna sotus, labai skanus, su rausva plutele. Mėsa viduje sultinga ir minkšta, o išorėje traški. Kotletus galima pagardinti įvairiais prieskoniais pagal skonį, pavyzdžiui, Provanso žolelėmis arba paprikų mišiniu, kuris suteiks jiems ypatingo skonio. Kotletai puikiai dera su bet kokiais garnyrais: grūdais, makaronais, keptomis ir šviežiomis daržovėmis. Tokie kotletai tinka ir šventiniam stalui, ir įprastai vakarienei.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite maždaug 1,5 cm storio medalionais skersai pluošto. Mėsą iš abiejų pusių muškite plaktuku. Tada paruoštą mėsą iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Palikite mėsą 15 minučių pamirkti.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje plaktuvu arba šakute suplakite kiaušinius iki vientisos masės. Taip pat pasiruoškite atskirus indelius su miltais ir džiūvėsėliais. Kiekvieną mėsos gabalėlį pakaitomis iš abiejų pusių pamirkykite miltuose, tada pamirkykite kiaušinių mišinyje ir tada džiūvėsėliuose. Kepkite kotletus įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje, kol paruduos.
Kategorijos