Publikavimo data: 2024-06-22
Kiaulienos kotletas su grietine
Kotletai yra kasdienis patiekalas, kurį dėl jo paprastumo galima sugadinti. Kai mėsa būna tinkamai parudavusi, jos vidus dažnai būna sausas. Reikia laikytis keleto taisyklių. Mėsą reikėtų rinktis be daug gyslų ir plėvių. Prieš kepant mėsą reikia išdžiovinti, kad ji tolygiai apkeptų. Svarbu mėsos gabalėlius pjaustyti griežtai skersai skaidulų ir nepamiršti jų gerai išmušti. Kotletus geriau pasūdyti iškepus arba patiekus.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus kepimui. Paruoštus mėsos gabalėlius sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kiekvieną mėsos gabalėlį pabarstykite svogūnu. Ant viršaus sudėkite grybus. Ant grybų sluoksnio pabarstykite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Tinkamame inde sumaišykite grietinę ir majonezą. Įberkite pipirų ir druskos, išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Užpilkite kotletus gautu padažu. Uždenkite kepimo skardą folija ir leiskite mėsai kepti 25-30 minučių. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, nuimkite foliją ir vėl dėkite į orkaitę dar 5-10 minučių, kol paruduos.
Kategorijos