Publikavimo data: 2024-06-13
Kiaulienos kotletas su Pekino kopūstais
Dėl švelnios Pekino kopūstų tekstūros juos galima naudoti įvairiuose patiekaluose. Pavyzdžiui, pabandykite kepti kotletus su Pekino kopūstais azijietišku stiliumi. Pirmiausia mėsą apskrudinkite ir apkepkite. Ant kotleto turėtų atsirasti skani gintaro spalvos plutelė - tik tada mėsos gabalą galite apversti žnyplėmis arba mentele ir toliau kepti iš kitos pusės. Tada kotletą su šaukštu raugintų kopūstų suvyniokite į Pekino kopūsto lapą ir troškinkite saldžiarūgščiame padaže.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Kiekvieną veršienos gabalėlį gerai išmuškite plaktuvu, įberkite druskos, pipirų ir paprikos. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną kotletą kepkite ant vidutinės ugnies po 15 minučių iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Pasigaminkite kopūstų suktinukų. Kiekvieną kotletą dėkite ant Pekino kopūsto lapo. Įdėkite 2 valgomuosius šaukštus raugintų kopūstų. Suvyniokite lapus su mėsa kaip įdarytus kopūstus, sutvirtinkite dantų krapštukais.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje vėl įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir 5 min. kepkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite kečupą ir medų ir gerai išmaišykite. Į svogūnus supilkite raugintų kopūstų sūrymą ir užvirinkite. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Patiekalą iškepkite iki virimo pabaigos. Į padažą sudėkite Pekino kopūstų suktinukus su mėsa, uždenkite keptuvę dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos