Publikavimo data: 2025-08-19
Kiaulienos kukuliai orkaitėje
Kukuliai - tai patiekalas iš maltos mėsos. Pagal gaminimo būdus ir naudojamus ingredientus mėsos kukuliai labai panašūs į kotletus. Tačiau esminis šių dviejų mėsos delikatesų skirtumas yra jų išvaizda. Tradiciškai mėsos kukuliams suteikiama rutulio forma. Verta paminėti, kad abu patiekalai gali būti gaminami visiškai skirtingais būdais. Pavyzdžiui, kiaulienos kukuliai kepami, kepami, troškinami ir ruošiami su įvairiais padažais. Šis patiekalas labai geras tuo, kad puikiai dera prie įvairių košių, daržovių, salotų ir padažų.
Žingsnis 1
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, sudėkite svogūną ir sūrį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kruopščiai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite mėsos kukulius.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir pakepinkite pomidorus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įberkite šiek tiek cukraus ir kelias minutes patroškinkite.
Žingsnis 3
Sudėkite pomidorus į kepimo indą. Ant viršaus sudėkite mėsos kukulius. Kepkite orkaitėje 35 minutes 190 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos