Publikavimo data: 2024-04-06
Kiaulienos kumpio mėsainis
Kumpio mėsainiams būdingas nedidelis riebalų kiekis. Jis kepamas orkaitėje. Kiaulienos kumpio bulvienei reikia skirti kelias valandas, tačiau rezultatas pranoks visus lūkesčius. Kiauliena bus sultinga ir aromatinga. Rinkitės šviežią, neužšaldytą mėsos gabalą. Jos paviršius turi būti drėgnas ir nesudrėkęs. Prieskonių kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Įdarykite kiaulieną. Mėsos paviršiuje padarykite įpjovas ir įdėkite morkų bei česnakų skilteles.
Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, sausus aitriuosius pipirus, druską ir papriką. Įtrinkite mėsą prieskonių mišiniu. Suvyniokite kiaulieną į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 3
Kepkite mėsą orkaitėje. Kiaulienos kumpį sudėkite ant folijos ir uždenkite dvigubu folijos sluoksniu. Kepkite mėsą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 60 minučių. Atvyniokite foliją, apšlakstykite mėsą jos pačios sultimis. Dėkite skardą su bulviene dar 20 minučių į orkaitę, periodiškai apšlakstykite mėsą sultimis.
Kategorijos