Publikavimo data: 2024-05-19
Kiaulienos laghman
"Lagman" yra tarptautinis patiekalas. Todėl būtų sudėtinga sukurti klasikinę formulę, tačiau visada yra du nekintami ingredientai: makaronai ir mėsa. Tai gali būti aviena, jautiena arba, kaip mūsų atveju, kiauliena. Kiaulienos lagmanas su bulvėmis yra neįtikėtinai sotus patiekalas, kuriuo netrukus įsitikinsite patys, pasinaudoję mūsų žingsnis po žingsnio receptu.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus: miltus pasūdykite ir, įpylę vandens, užminkykite makaronų tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pailsėti 120 minučių.
Žingsnis 2
Pabarstykite tešlą miltais ir iškočiokite ją į 0,5 cm storio apskritimą. Tada supjaustykite tešlą juostelėmis (6-8 ar daugiau dalių), patepkite aliejumi ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 3
Tešlos juosteles susukite į plonas dešreles, ištempkite, perlenkite per pusę ir vėl ištempkite, kol gausite plonas tešlos juosteles.
Žingsnis 4
Virkite ilgus makaronus 2,5 l verdančio pasūdyto vandens, kol suminkštės (2-3 minutes). Išimkite juos iš sietelyje esančio indo, nuplaukite ir apšlakstykite augaliniu aliejumi. Jei naudojate paruoštus makaronus, išvirkite juos pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus ir apšlakstykite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 5
Paruoškite pagrindą: įkaitintame augaliniame aliejuje apkepkite kiaulieną, kol paruduos. Apkepkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 6
Kiaulieną, svogūnus, morkas ir druską sumaišykite puode. Supilkite vandenį ir užvirę virkite 30 minučių.
Žingsnis 7
Į sultinį sudėkite bulves ir dar 15 minučių pavirkite. Tada sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus, pipirus, juoduosius pipirus ir papriką. Virkite 5 minutes, tada sudėkite česnaką. Po 2 minučių nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite laghmaną po dangčiu 10 minučių.
Žingsnis 8
Sudėkite makaronus į lėkštes ir užpilkite paruoštu mišiniu.
Žingsnis 9
Patiekite lagmaną karštą.
Kategorijos