Publikavimo data: 2024-05-25
Kiaulienos lašiniai sūryme
Sūdymas laikomas tradiciniu šio produkto paruošimo būdu, kuris populiarus Rusijoje, Baltarusijoje ir Ukrainoje. Lašiniai laikomi naudingu produktu, nes juose yra polinesočiųjų rūgščių, kurios normalizuoja hormonų gamybą. Taip pat žmogaus organizme dėl lašinių reguliuojasi cholesterolio apykaita ir stiprėja imunitetas. Be to, lašiniuose yra vitaminų A, E, D, karotino. Vartojant lašinius valosi kepenys, normalizuojasi tulžies pūslės veikla, šalinamos toksinės medžiagos.
Žingsnis 1
Paruoškite sūrymą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite druską ir cukrų, įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Virkite 3-4 minutes. Tada sūrymą nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Sūdykite lašinius. Nuplaukite svogūnų lukštus ir įdėkite juos į karštą sūrymą. Tada ant jų sudėkite lašinių gabalėlius. Kadangi vanduo turi visiškai apsemti lašinius, uždenkite juos nedideliu dangčiu arba lėkšte ir ant viršaus uždėkite nedidelį svorį. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite ir virkite 15 minučių. Sūrymą ir lašinius atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada 1 dieną padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Pagardinkite lašinius prieskoniais ir druska. Išimkite lašinius iš sūrymo ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Į lašinių gabalėlius įspauskite česnaką, pabarstykite raudonaisiais pipirais ir hopli-suneli. Mišiniu įtrinkite lašinius iš visų pusių. Taip paruoštus lašinius galima valgyti iš karto.
Kategorijos