Publikavimo data: 2024-05-20
Kiaulienos lašinių sūdymas
Sūdyti lašiniai buvo pradėti gaminti prieš 3000 metų senovės Romoje. Jais buvo šeriami vergai, siekiant padidinti darbo našumą karjeruose. Anksčiau lašiniai buvo laikomi neturtingų žmonių, kurie negalėjo nusipirkti mėsos, maistu, todėl jie virdavo, rūkydavo ir sūdydavo lašinius. Dabar sūdyti lašiniai yra delikatesas, o įvairios šalys turi savo receptus, kaip sūdyti lašinius namuose. Paprastai imami pagrindiniai produktai: česnakas, druska ir malti pipirai. Yra du pagrindiniai sūdymo būdai: sausas ir drėgnas.
Žingsnis 1
Paruoškite lašinių marinavimo mišinį. Giliame inde sumaišykite česnaką ir druską, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Sūdykite lašinius. Kruopščiai įtrinkite lašinių gabalėlius mišiniu. Sudėkite juos į dubenį, uždenkite maistine plėvele arba dangčiu ir 2-3 dienoms padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite lašinius patiekimui. Pasūdytus lašinius išimkite iš prieskonių ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Kategorijos