Kiaulienos lašinių sūdymas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Kiaulienos lašinių sūdymas

Sūdyti lašiniai buvo pradėti gaminti prieš 3000 metų senovės Romoje. Jais buvo šeriami vergai, siekiant padidinti darbo našumą karjeruose. Anksčiau lašiniai buvo laikomi neturtingų žmonių, kurie negalėjo nusipirkti mėsos, maistu, todėl jie virdavo, rūkydavo ir sūdydavo lašinius. Dabar sūdyti lašiniai yra delikatesas, o įvairios šalys turi savo receptus, kaip sūdyti lašinius namuose. Paprastai imami pagrindiniai produktai: česnakas, druska ir malti pipirai. Yra du pagrindiniai sūdymo būdai: sausas ir drėgnas.
Gaminimo laikas
4335 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
617 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
66 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos lašinių sūdymas Žingsnis 1
Paruoškite lašinių marinavimo mišinį. Giliame inde sumaišykite česnaką ir druską, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Kiaulienos lašinių sūdymas Žingsnis 2
Sūdykite lašinius. Kruopščiai įtrinkite lašinių gabalėlius mišiniu. Sudėkite juos į dubenį, uždenkite maistine plėvele arba dangčiu ir 2-3 dienoms padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Kiaulienos lašinių sūdymas Žingsnis 3
Paruoškite lašinius patiekimui. Pasūdytus lašinius išimkite iš prieskonių ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos