Publikavimo data: 2024-05-26
Kiaulienos maltos mėsos paplotėliai
Bitochki - tai patiekalas, atkeliavęs iš Prancūzijos, kur XVIII a. iš ėrienos nugarinės pradėta gaminti apvalius kotletus. Pamažu vietoj nugarinės imta naudoti žemesnės rūšies kapotą mėsą, tačiau žodis "bitki" išliko kalboje kaip kotletų formos pavadinimas. Šiandien "bitki" gali būti gaminami iš įvairios mėsos, įskaitant paruoštą maltą kiaulieną. Su ja "bitki" išeis apetitiški ir lengvai paruošiami.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Smulkiai supjaustykite svogūną arba susmulkinkite jį blenderiu. Sumaišykite faršą, kiaušinius, svogūnus, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite paplotėlius. Suvyniokite faršą į paplotėlius ir iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 3
Apkepkite paplotėlius. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite ant didelės ugnies, tada sudėkite koldūnus ir kepkite po 1 minutę iš kiekvienos pusės, kol taps traškūs.
Žingsnis 4
Iškepkite tešlą. Sudėkite koldūnus į kepimo indą, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių.
Kategorijos