Publikavimo data: 2024-06-13
Kiaulienos mentės kotletas
Kiaulienos mentę galima ruošti bet kokiu jums patinkančiu būdu. Ji puikiai pasiduoda kepimui, puikiai sugeria daržovių sultis ir tampa sultingesnė bei maistingesnė. Kiaulienos mentės kotletas, keptas ant svogūnų pagalvės, yra labai sotus patiekalas. Mėsa bus tobulai iškepta ir išlaikys visas viduje esančias sultis. Dar karštą sultingą apkeptą kotletą patiekite su svogūnais iš keptuvės ir bet kokiu garnyru: bulvėmis, ryžiais ar lengvomis salotomis - mėsa derės su viskuo.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulienos mentę supjaustykite skersai pluošto 1 cm storio griežinėliais, gerai apskrudinkite iš abiejų pusių. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Sudėkite kotletus ant svogūnų laiškų ir stipriai juos suspauskite. Kepkite uždengę dangčiu 1 valandą ant silpnos ugnies. Apverskite kotletus ir kepkite be dangčio ant silpnos ugnies dar 1 valandą.
Kategorijos