Kiaulienos mentės kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kiaulienos mentės kotletas

Kiaulienos mentę galima ruošti bet kokiu jums patinkančiu būdu. Ji puikiai pasiduoda kepimui, puikiai sugeria daržovių sultis ir tampa sultingesnė bei maistingesnė. Kiaulienos mentės kotletas, keptas ant svogūnų pagalvės, yra labai sotus patiekalas. Mėsa bus tobulai iškepta ir išlaikys visas viduje esančias sultis. Dar karštą sultingą apkeptą kotletą patiekite su svogūnais iš keptuvės ir bet kokiu garnyru: bulvėmis, ryžiais ar lengvomis salotomis - mėsa derės su viskuo.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos mentės kotletas Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulienos mentę supjaustykite skersai pluošto 1 cm storio griežinėliais, gerai apskrudinkite iš abiejų pusių. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Kiaulienos mentės kotletas Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 5 minutes.

Žingsnis 3

Kiaulienos mentės kotletas Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Sudėkite kotletus ant svogūnų laiškų ir stipriai juos suspauskite. Kepkite uždengę dangčiu 1 valandą ant silpnos ugnies. Apverskite kotletus ir kepkite be dangčio ant silpnos ugnies dar 1 valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos