Publikavimo data: 2025-08-20
Kiaulienos nugarinė, kepta su bulvėmis ir pomidorais
Su bulvėmis ir pomidorais kepta kiaulienos nugarinė - nuostabus, gražus, sotus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Tokį patiekalą taip pat galite patiekti kaip karštą patiekalą su garnyru šventiniam stalui. Mėsa dėl marinato gaunasi minkšta ir švelni, o bulvės įsigeria į mėsos sultis ir skonį ir puikiai papildo kiaulieną.
Žingsnis 1
Sumaišykite majonezą, sojų padažą, visus prieskonius, pipirus ir druską. Mišiniu aptepkite nugarinę ir palikite pusvalandį marinuotis. Bulves ir pomidorus supjaustykite apskritimais, o svogūnus - žiedais.
Žingsnis 2
Tada perkelkite mėsą į kepimo skardą, o į likusį marinatą sudėkite bulves, išmaišykite ir palikite 5-10 minučių. Tada sudėkite bulves į kepimo skardą su mėsa. Ant viršaus sudėkite pomidorų apskritimus ir svogūnų žiedus.
Žingsnis 3
Ant viršaus supilkite marinatą, likusį nuo mėsos ir bulvių. Šaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių. Prieš pat patiekdami apibarstykite patiekalą tarkuotu sūriu ir patiekite.
Kategorijos