Publikavimo data: 2025-08-19
Kiaulienos nugarinė, kepta su obuoliais
Švelni ir sultinga nugarinė su obuoliais puikiai tinka pietums ar vakarienei. Šis receptas geras tuo, kad nugarinei kepti nereikia naudoti orkaitės - pakanka keptuvės. Išpjovą galite supjaustyti plonais griežinėliais - taip kepimas gerokai pagreitės. Tačiau kepama visa nugarinė yra daug sultingesnė.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Inde sumaišykite druską, pipirus, cukrų, garstyčias, sutrintą česnaką, du šaukštus obuolių sulčių.
Žingsnis 2
Mėsą sudėkite į tinkamą formą ir užpilkite padažu. Palikite mėsą marinuotis 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Nulupkite obuolius nuo žievelės. Kiekvieną obuolį supjaustykite į 4 dalis, o kiekvieną - į 2-3-4 mažesnes skilteles. Apšlakstykite obuolius citrinos sultimis, kad jie nepatamsėtų.
Žingsnis 4
Pašalinkite nuo mėsos padažo perteklių, jis dar bus naudingas. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite mėsą. Kepkite mėsą iš visų pusių 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Kai mėsa apkeps, sudėkite obuolius. Kepkite dar 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 6
Į lėkštę supilkite padažą ir likusias obuolių sultis. Išmaišykite, virkite dar 7-10 minučių ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos