Publikavimo data: 2025-08-17
Kiaulienos nugarinė su ant grotelių keptais kukurūzais
Ant grotelių kepti patiekalai yra skanūs, švelnūs ir malonaus skonio. Į savo kasdienį racioną įtraukite vieną iš restoranų tendencijų - ant grotelių keptą mėsą ir daržoves. Iš mėsos imkite kiaulienos nugarinę, o iš daržovių - kukurūzų burbuoles. Kad patiekalas būtų skanus, vadovaukitės šiais patarimais. Prieš kepdami ant grotelių mėsą nuplaukite, nusausinkite, pasūdykite ir papipirinkite. Kepkite ant grotelių neilgai. Po kepimo ant mėsos užtepkite šiek tiek sviesto ir palikite ją pailsėti apie 5-10 minučių.
Žingsnis 1
Marinuokite kiaulieną. Sumaišykite visus prieskonius kiaulienos nugarinei marinuoti, įpilkite pusę alyvuogių aliejaus. Tada įtrinkite mėsą šiuo mišiniu ir palikite marinuotis 4 valandas.
Žingsnis 2
Apkepkite nugarinę. Ištepkite kepsninę likusiu aliejumi. Dėkite mėsą ant grotelių ir kepkite iš abiejų pusių 20 minučių. Tada mėsą sudėkite ant lentelės, uždenkite folija ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 3
Paskrudinkite kukurūzus. Kol mėsa kepa ant lentos, ant grotelių uždėkite kukurūzų burbuoles ir kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių. Tada nuimkite kukurūzus nuo grotelių ir kiekvieną varpą supjaustykite į kelias skilteles.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą patiekimui. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite kečupą, cukrų, actą, papriką ir druską. Įpilkite 0,5 puodelio vandens ir maišydami kaitinkite, kol ištirps druskos ir cukraus kristalai.
Kategorijos