Kiaulienos nugarinė su obuoliais ir persimonais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Kiaulienos nugarinė su obuoliais ir persimonais

Įdomus ir sotus patiekalas, kuris sušildys net šalčiausią žiemą. Kiauliena gaunasi labai minkšta ir sultinga, o vaisiai suteikia mėsai pikantiškumo.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos nugarinė su obuoliais ir persimonais Žingsnis 1
Nuvalykite kiaulienos nugarinę nuo folijos. Pabarstykite sausais svogūnais, česnakais ir paprika, pasūdykite ir apkepkite augaliniame aliejuje.

Žingsnis 2

Persimoną ir obuolį supjaustykite griežinėliais, o svogūną - pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Kiaulienos nugarinė su obuoliais ir persimonais Žingsnis 3
Padarykite įpjovas nugarinėje ir sudėkite į jas svogūno, persimono ir obuolio skilteles. Įdėkite čiobrelių, 30 g sviesto, pipirų ir suvyniokite į foliją.

Žingsnis 4

Kiaulienos nugarinė su obuoliais ir persimonais Žingsnis 4
Šaukite į 200 °C temperatūros orkaitę 20 minučių. Tada atidarykite foliją ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 5

Kiaulienos nugarinė su obuoliais ir persimonais Žingsnis 5
Kuskusą pasūdykite ir užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1:2. Suberkite čiobrelius, uždenkite ir palikite, kad prisitrauktų.

Žingsnis 6

Kiaulienos nugarinė su obuoliais ir persimonais Žingsnis 6
Supjaustykite saliero stiebą, morką ir svogūną kubeliais. Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje, suberkite garuose virtą kuskusą ir pašildykite.

Žingsnis 7

Kiaulienos nugarinė su obuoliais ir persimonais Žingsnis 7
Padažui į puodą išspauskite dviejų apelsinų sultis, įdėkite šiek tiek žievelės ir pašildykite. Sudėkite smulkiai supjaustytą imbierą, medų, sojų padažą ir pakaitinkite. Pabaigoje suberkite sezamo sėklas ir 20 g sviesto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos