Publikavimo data: 2024-06-24
Kiaulienos nugarinė su obuoliais ir persimonais
Įdomus ir sotus patiekalas, kuris sušildys net šalčiausią žiemą. Kiauliena gaunasi labai minkšta ir sultinga, o vaisiai suteikia mėsai pikantiškumo.
Žingsnis 1
Nuvalykite kiaulienos nugarinę nuo folijos. Pabarstykite sausais svogūnais, česnakais ir paprika, pasūdykite ir apkepkite augaliniame aliejuje.
Žingsnis 2
Persimoną ir obuolį supjaustykite griežinėliais, o svogūną - pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Padarykite įpjovas nugarinėje ir sudėkite į jas svogūno, persimono ir obuolio skilteles. Įdėkite čiobrelių, 30 g sviesto, pipirų ir suvyniokite į foliją.
Žingsnis 4
Šaukite į 200 °C temperatūros orkaitę 20 minučių. Tada atidarykite foliją ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Kuskusą pasūdykite ir užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1:2. Suberkite čiobrelius, uždenkite ir palikite, kad prisitrauktų.
Žingsnis 6
Supjaustykite saliero stiebą, morką ir svogūną kubeliais. Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje, suberkite garuose virtą kuskusą ir pašildykite.
Žingsnis 7
Padažui į puodą išspauskite dviejų apelsinų sultis, įdėkite šiek tiek žievelės ir pašildykite. Sudėkite smulkiai supjaustytą imbierą, medų, sojų padažą ir pakaitinkite. Pabaigoje suberkite sezamo sėklas ir 20 g sviesto.
Kategorijos