Publikavimo data: 2024-06-16
Kiaulienos nugarinė su sidru ir baskų pupelėmis
Nustebinkite savo svečius ir namiškius gamindami kiaulienos nugarinę su sidru ir baskiškomis pupelėmis. Šis įspūdingas patiekalas kilęs iš Ispanijos. Mėsa labai sultinga ir minkšta, o aštrumas patiekalui suteikia pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Supjaustykite nugarinę dideliais kubeliais, įtrinkite druska ir sausomis žolelėmis, tada aptepkite sviestu. Gerai įkaitintoje (bet ne per karštoje) keptuvėje apkepkite kiaulieną iš visų pusių, kol taps ryškiai auksinė. Kiaulieną užpilkite sidru ir leiskite skysčiui su likusiomis sultimis ir riebalais susidaryti emulsiją. Išimkite nugarinę į lėkštę.
Žingsnis 2
Keptuvę vėl įkaitinkite, įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite dešreles, svogūnus ir paprikas. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps skaidrūs, tada suberkite miltus ir intensyviai maišykite, supilkite į keptuvę obuolių sultis ir Vusterio padažą, įmaišykite visas išmirkytas pupeles.
Žingsnis 3
Į keraminį kepimo indą lygiu sluoksniu sudėkite pupelių garnyrą, ant viršaus išdėliokite keptą nugarinę ir lengvai pamerkite ją į pupeles. Į pupeles įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio, kad skystis vos iškiltų virš paviršiaus. Mišinyje paskandinkite aromatines žoleles.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 160 ℃, įjungę viršutinį ir apatinį kaitinimo režimą, vieną kepimo skardą pastatykite ant apatinio lygio, o lentynėlę - viduryje. Išdėliokite formą su pupelėmis ir nugarine ant lentynos, o ant apatinės kepimo skardos užpilkite 2-3 puodelius karšto vandens. Kepkite 30-40 minučių, kol pupelės iškeps.
Kategorijos