Publikavimo data: 2025-08-17
Kiaulienos nugarinės kepsnys su prieskoniais
Norint paruošti su prieskoniais keptą kiaulienos nugarinę, svarbu mėsai paruošti tinkamą marinatą. Norėdami išgauti geriausią derinį, turite pasirinkti mėgstamus aromatus ir skonius. Jei įmanoma, patartina mėsą su prieskoniais porai valandų palikti marinuotis šaldytuve. Šiam patiekalui pagaminti reikės minimalių pastangų ir produktų rinkinio. O rezultatas bus minkšta ir sultinga mėsa, kurią su bet kokiu garnyru galima patiekti ant šventinio stalo ar šeimos vakarienės.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Česnaką sumaišykite su druska, pipirais ir rozmarinais. Kiaulienos nugarinėje peiliu padarykite įpjovas ir į jas sudėkite česnakų mišinį. Likusius česnakus sumaišykite su augaliniu aliejumi ir aptepkite juo mėsą iš visų pusių. Palikite mėsą 2 valandas marinuotis šaldytuve.
Žingsnis 2
Iškepkite mėsą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklokite folija. Pirmiausia kepkite kiaulieną ant įkaitintos keptuvės po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Sudėkite mėsą ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 1 valandai. Praėjus šiam laikui, ant kiaulienos uždėkite citrinos griežinėlių ir kepkite dar 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Iš mėsos šaukštu surinkite sultis, sumaišykite jas su baltuoju vynu ir užvirinkite. Prieš patiekdami užpilkite padažą ant kiaulienos.
Kategorijos