Publikavimo data: 2024-06-22
Mėlyna riba
Cordon bleu - apkeptas mėsos šnicelis, įdarytas sūriu ir kumpiu, laikomas šveicarišku patiekalu. Spėjama, kad kartą šis patiekalas laimėjo kulinarinį konkursą ir Liudvikas XV apdovanojo virėją ordinu, nešiojamu ant mėlyno kaspino - iš čia ir kilo patiekalo pavadinimas. Paprastai cordon bleu gaminamas iš veršienos ir kepamas dideliame kiekyje aliejaus. Tačiau jei aerogrilyje jį pagaminsite iš švelnios vištienos krūtinėlės filė, jis bus mažiau kaloringas ir, svarbiausia, labai greitas.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Vištienos krūtinėlės filė pamuškite, kol gabaliukai taps labai ploni. Ant kiekvienos filė pusės uždėkite po 1,5 šoninės griežinėlio, pusę sūrio gabalėlio ir gabalėlį sviesto. Vištieną sulenkite taip, kad ji uždengtų šoninę ir sūrį.
Žingsnis 2
Įdarykite filė. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais. Į lėkštę suberkite džiūvėsėlius. Įdarytas filė pamirkykite į kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 3
Iškepkite "cordon bleu". Pamirkykite apkeptus šnicelius aliejuje arba patepkite aliejumi silikoniniu šepetėliu, tada sudėkite ant pergamento į orkaitės krepšį. Kepkite 10 minučių iš vienos pusės, tada apverskite ir dar 5 minutes kepkite iš kitos pusės.
Kategorijos