Kiaulienos šonkaulių šurpa receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kiaulienos šonkaulių šurpa receptas

Šurpa iš kiaulienos šonkaulių yra vienas iš labiausiai subalansuotų patiekalo gaminimo receptų. Prieinama produkto kaina ir aromatingas kulinarinių pastangų rezultatas. Dėl kiaulienos šonkaulių sultinys būna sotus ir saikingai riebus, o mėsa gaunasi minkšta ir kvapni. Paprastai šurpa iš šonkaulių ruošiama kepta. Mėsa ir daržovės iš pradžių apkepamos aliejuje, o paskui troškinamos ant silpnos ugnies. Rytietišką skonį suteikia prieskoniai. Juos galima derinti pagal virėjo pageidavimus.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.82/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos šonkaulių šurpa receptas Žingsnis 1
Nuplaukite kiaulienos šonkauliukus po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Daržoves nulupkite ir stambiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Kiaulienos šonkaulių šurpa receptas Žingsnis 2
Apkepkite šonkauliukus ir daržoves. Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite kiaulienos šonkauliukus, kol jie lengvai apskrus, maždaug 15 minučių. Kepant aliejaus pilti nereikia, nes kepant išsiskiria pakankamai riebalų. Tada sudėkite bulves, morkas, svogūnus ir paprikas. Pagardinkite druska, įdėkite žiros ir lauro lapą. Užpilkite vandeniu, kad skystis šiek tiek apsemtų daržoves ir mėsą. Troškinkite ant silpnos ugnies 60 minučių.

Žingsnis 3

Kiaulienos šonkaulių šurpa receptas Žingsnis 3
Sudėkite likusius produktus. Į puodą su šurpa sudėkite pomidorus, pomidorų pastą ir žoleles. Uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių. Tada išjunkite kaitlentę.

Žingsnis 4

Kiaulienos šonkaulių šurpa receptas Žingsnis 4
Paruoštus kiaulienos šonkauliukus šurpa supilkite į gilias molines lėkštes, užpilkite grietine.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos