Publikavimo data: 2024-03-27
Kiaulienos šonkauliukai su aromatinėmis žolelėmis ir paprikomis
Šonkauliukai yra nepaprastai skani ir soti vakarienė. Sultinga mėsa su kaulu ir plonu riebalų sluoksniu po aštraus skonio padažu su daržovėmis taps pagrindiniu jūsų stalo patiekalu. Kiaulienos šonkauliukai kepami ne tik orkaitėje, bet ir ant grotelių bei daugiafunkcinėje keptuvėje. Todėl šį patiekalą galima gaminti bet kokiomis sąlygomis, naudojant bet kokią virtuvės įrangą.
Žingsnis 1
Česnakus ir aitriąsias paprikas reikia supjaustyti mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje šonkauliukus apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi, medumi, sojų padažu, sudėkite česnaką, aitriąją papriką, druską ir prieskonius.
Žingsnis 3
Prieš kepdami paruoškite šonkauliukus: užpilkite juos marinatu, dubenį uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 4
Iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusantros valandos kepimo formoje kepkite šonkauliukus, prieš tai supylę likusį marinatą.
Žingsnis 5
Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 6
Pašalinkite iš paprikų kotelius ir sėklas. Supjaustykite paprikas griežinėliais.
Žingsnis 7
Susmulkinkite žalumynus. Giliame dubenyje sumaišykite svogūną, pipirus, žoleles ir česnaką ir užpilkite salotas sojų padažu.
Žingsnis 8
Iškeptus šonkauliukus ir salotas sudėkite į lėkštę. Gero apetito!
Kategorijos