Publikavimo data: 2024-04-17
Kiaulienos šonkauliukai su grikiais
Grikių su šonkauliukais receptas padės jums paruošti visavertį patiekalą, kuris bus sotus ir sotus. Sviesto dėti nereikia, nes dėl šonkauliukų patiekalas yra gana riebus. Šonkauliukus galima gaminti ir ant viryklės, ir orkaitėje - tereikia patiekalą paskutinėms 10 minučių įdėti į orkaitę, kad grikiai paragautų. Pirkdami grikius atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą, grūdai turi būti šviesūs, vienodos spalvos, pageidautina vienodo dydžio.
Žingsnis 1
Paruoškite šonkauliukus. Sudėkite šonkauliukus į katilą su įkaitintu aliejumi ir kepkite apie 5-7 minutes. Tada sudėkite svogūnus ir kepkite dar 1-2 minutes. Supilkite karštą vandenį ir virkite šonkauliukus ant vidutinės ugnies apie 35-40 minučių. Nuo sultinio paviršiaus pašalinkite putas. Įdėkite lauro lapus.
Žingsnis 2
Į šonkauliukus suberkite grikius ir baigkite virti. Įberkite druskos. Sudėkite grikius į katilą su mėsa ir virkite ant vidutinės ugnies apie 15 min. Tada išjunkite ugnį ir leiskite grikiams dar 10 minučių garuoti po dangčiu, kad sugertų skysčio perteklių.
Kategorijos