Publikavimo data: 2024-03-27
Kiaulienos šonkauliukai su moliūgais
Sultingi, mėsingi kiaulienos šonkauliukai su plonu riebalų sluoksniu, kepti su saldžiu moliūgu, puikiai tinkantys vakarienei ar pietums. Moliūguose yra labai daug karotino, kuris yra vitamino A pirmtakas. Šis vitaminas reguliuoja medžiagų apykaitą, baltymų sintezę, lėtina senėjimo procesus ir teigiamai veikia regėjimą. Be vitamino A, moliūgas turi daug vitaminų C, E, K + B grupės vitaminų. Moliūgas yra labai naudingas ir nepaprastai skanus. Orkaitėje jo minkštimas taps minkštas, pluoštinis ir šiek tiek saldus.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - apskritimais.
Žingsnis 2
Pomidorą supjaustykite dideliais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką. Moliūgą supjaustykite vienodais kvadratėliais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite gilią keptuvę su trupučiu saulėgrąžų aliejaus. Kai keptuvė gerai įkaista, sudėkite svogūnus ir morkas. Maišydami kepkite ingredientus ant vidutinės ugnies, kol svogūnai įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite pomidorus ir maišydami troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 5
Kai pomidorai suminkštės ir išleis sultis, į keptuvę sudėkite aštriąsias paprikas ir supilkite sojų padažą.
Žingsnis 6
Įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens, įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Ant mažos ugnies uždengę dangčiu troškinkite ingredientus 5-7 minutes.
Žingsnis 7
Kiaulienos šonkauliukus sudėkite į kepimo formą ir užpilkite ant jų troškintas daržoves. Dėkite formą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Žingsnis 8
Kai daržovės paruduos, atsargiai išimkite formą iš orkaitės ir ant šonkauliukų sudėkite moliūgo griežinėlius. Pabarstykite moliūgą prieskoniais ir troškinkite patiekalą, kol iškeps, apie 60 minučių.
Žingsnis 9
Iškeptus šonkauliukus sudėkite į lėkštę ir užpilkite mėsos sultimis. Ant viršaus sudėkite daržoves.
Kategorijos