Publikavimo data: 2024-04-28
Kiaulienos šonkauliukai su svogūnais
Rinkoje galima rasti du šonkaulių variantus. Vienas jų pjaunamas iš nugaros (nugarinės dalies), o kitas - iš krūtinkaulio. Ilgesniam kepimui geriau naudoti antrąjį variantą. Iš krūtinkaulio išpjauti šonkauliai turi labai reikalingų gyslų, kurios neleidžia mėsai išsausėti. Be to, šiuo atveju kaulai bus plokšti. Vienintelis tokių šonkaulių trūkumas yra tas, kad mėsa yra kieta, todėl juos reikia virti ilgiau.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite šonkauliukus, kol paruduos, kartkartėmis apversdami.
Žingsnis 2
Šonkauliukus troškinkite su svogūnais. Į beveik išvirtą mėsą sudėkite svogūnus, česnakus, prieskonius, lauro lapą ir vandenį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite keptuvėje ant silpnos ugnies 45 minutes.
Kategorijos