Kiaulienos šonkauliukų barščiai su pupelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Kiaulienos šonkauliukų barščiai su pupelėmis

Barščiai yra sveikas ir skanus patiekalas visai šeimai. Žmonės iki šiol ginčijasi dėl barščių kilmės ir kur jie atsirado. Jei tikėti viena iš versijų, tai barščiai pirmą kartą buvo pradėti gaminti dar XIV a. Kijevo Rusioje. Patiekalo pavadinimas taip pat turi kelias kilmės versijas. Vieni teigia, kad jis kilo iš šaknies "bor", kuri reiškia "raudonas", ir raidės "š", kuri rodo, kad naudojami kopūstai. Pagal kitą versiją, pavadinimas kilo nuo augalo borščevikas, kurio buvo pridėta į pačius pirmuosius barščius. Tačiau nepriklausomai nuo to, kaip ir iš kur patiekalas atsirado, jis visada būna skanus ir aromatingas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.15/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Kiaulienos šonkauliukų barščiai su pupelėmis Žingsnis 1
Nuplautus šonkaulius supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Išvirkite šonkauliukus pasūdytame vandenyje. Atskirame puode užvirkite burokėlius.

Žingsnis 2

Kiaulienos šonkauliukų barščiai su pupelėmis Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Nuplautas bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite kopūstus. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną ir papriką. Pomidorus sutarkuokite ir sumaišykite su pomidorų pasta. Svogūnus ir morkas sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite paprikas ir septynis pomidorus su pomidorų pasta.

Žingsnis 3

Kiaulienos šonkauliukų barščiai su pupelėmis Žingsnis 3
Į puodą, kuriame virė šonkauliukai, sudėkite bulves, tada kopūstus ir pupeles. Į tą patį puodą sudėkite keptas bulves. Virkite, kol bulvės bus paruoštos. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į barščius. Pipirų ir druskos pagal skonį. Jei norite, galite pridėti rūgštelės, pavyzdžiui, citrinos sulčių, citrinos rūgšties arba acto. Išjunkite ugnį ir į barščius suberkite žoleles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, daržovių sriubos, sriubos, barščiai, paprasta, mažai kalorijų, vakarienė, kopūstų sezonas, bulvių sezonas, morkų sezonas, burokėlių sezonas, česnakų sezonas, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, receptų knyga, barščiai su burokėliais, barščiai su jautiena, sriubos su raudonosiomis pupelėmis, sriubos su burokėliais, barščiai su kopūstais, sriubos su pomidorų pasta, barščiai su bulvėmis

Kategorijos