Publikavimo data: 2024-06-09
Kiaulienos šonkauliukų barščiai su pupelėmis
Barščiai yra sveikas ir skanus patiekalas visai šeimai. Žmonės iki šiol ginčijasi dėl barščių kilmės ir kur jie atsirado. Jei tikėti viena iš versijų, tai barščiai pirmą kartą buvo pradėti gaminti dar XIV a. Kijevo Rusioje. Patiekalo pavadinimas taip pat turi kelias kilmės versijas. Vieni teigia, kad jis kilo iš šaknies "bor", kuri reiškia "raudonas", ir raidės "š", kuri rodo, kad naudojami kopūstai. Pagal kitą versiją, pavadinimas kilo nuo augalo borščevikas, kurio buvo pridėta į pačius pirmuosius barščius. Tačiau nepriklausomai nuo to, kaip ir iš kur patiekalas atsirado, jis visada būna skanus ir aromatingas.
Žingsnis 1
Nuplautus šonkaulius supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Išvirkite šonkauliukus pasūdytame vandenyje. Atskirame puode užvirkite burokėlius.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Nuplautas bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite kopūstus. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną ir papriką. Pomidorus sutarkuokite ir sumaišykite su pomidorų pasta. Svogūnus ir morkas sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite paprikas ir septynis pomidorus su pomidorų pasta.
Žingsnis 3
Į puodą, kuriame virė šonkauliukai, sudėkite bulves, tada kopūstus ir pupeles. Į tą patį puodą sudėkite keptas bulves. Virkite, kol bulvės bus paruoštos. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į barščius. Pipirų ir druskos pagal skonį. Jei norite, galite pridėti rūgštelės, pavyzdžiui, citrinos sulčių, citrinos rūgšties arba acto. Išjunkite ugnį ir į barščius suberkite žoleles.
Kategorijos