Publikavimo data: 2024-10-12
Kiaulienos sprandinė, kepta su česnakais, vynu ir prieskoniais
Kiaulienos sprandinė, kepta su česnakais, vynu ir prieskoniais, - tai patiekalas, skirtas šventei, didelei šeimai ar kompanijai. Tai išskirtinis ir įspūdingas patiekalas, pasižymintis sultingumu, ryškiu ir sodriu skoniu, kurį suteikia prieskoniai - česnakai, čiobreliai, čiobreliai, raudonėliai ir raudonasis vynas. Nebijokite imtis tokių patiekalų, pasisemkite įkvėpimo ir įdėkite savo žinių bei kulinarinės fantazijos. Tokiu atveju galite žaisti aromatais ir skoniais, patiekalui tai bus tik į naudą.
Žingsnis 1
Apvoliokite visą mėsos gabalą prieskoniais ir druska, padarykite nedidelius įpjovimus ir įspauskite česnaką. Palikite marinuotis apie 1 valandą, bet galite palikti šaldytuve per naktį.
Žingsnis 2
Sudėkite mėsą ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į 210 laipsnių temperatūros orkaitę. Tada sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 1 valandą. Reguliariai apšlakstykite mėsą susidariusiomis sultimis.
Žingsnis 3
Mėsą užpilkite vynu ir kepkite dar 1 valandą. Tada išimkite iš orkaitės, supilkite sultis į puodą ir virkite ant silpnos ugnies, kol padažas taps tirštas.
Kategorijos