Publikavimo data: 2024-04-28
Kiaulienos sprandinė orkaitėje
Kiaulienos sprandinė yra vienas iš nedaugelio patiekalų, išlikusių iš Europos viduramžių beveik nesugadintų. Tik šiandien mėsos nebūtina kepti ant iešmo, o pakanka kiaulienos nugarinę iškepti orkaitėje. Sultingą ir skanią kiaulieną galima paruošti įvairiais būdais - marinate su alumi, sidru ar vynu, su kopūstais, bulvėmis ar daržovėmis. Vienas paprasčiausių laipsniškų kumpio kepimo orkaitėje receptų apima kumpio kepimą folijoje su prieskoniais.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Sumaišykite visus sausus ingredientus inde. Česnaką ir svogūną sumaišykite su kitais marinato ingredientais. Įpilkite baltojo vyno acto ir išmaišykite. Užvirinkite vandenį ir užpilkite verdančiu vandeniu prieskonius ir prieskonius. Į marinatą įdėkite nugarinę ir sukite mėsą, kol ji visiškai pasidengs mišiniu. Palikite nugarinę marinuotis šaldytuve bent valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Inde sumaišykite medų ir garstyčias, paragaukite ir pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Iškepkite mėsą. Česnako skilteles sumaišykite su druska. Išimkite nugarinę iš marinato, peiliu padarykite mėsoje gilius pjūvius maždaug 4-5 cm atstumu vienas nuo kito ir įdėkite česnako skilteles. Suvyniokite nugarinę į foliją, nepalikdami tarpų, ir dėkite į iki 250 °C įkaitintą orkaitę. Kiaulienos nugarinę kepkite 1 valandą.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Išimkite kiaulienos nugarinę iš orkaitės, nuimkite foliją ir kepkite dar 30 minučių, kol apskrus ir paruduos.
Kategorijos