Kiaulienos sprandinė orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Kiaulienos sprandinė orkaitėje

Kiaulienos sprandinė yra vienas iš nedaugelio patiekalų, išlikusių iš Europos viduramžių beveik nesugadintų. Tik šiandien mėsos nebūtina kepti ant iešmo, o pakanka kiaulienos nugarinę iškepti orkaitėje. Sultingą ir skanią kiaulieną galima paruošti įvairiais būdais - marinate su alumi, sidru ar vynu, su kopūstais, bulvėmis ar daržovėmis. Vienas paprasčiausių laipsniškų kumpio kepimo orkaitėje receptų apima kumpio kepimą folijoje su prieskoniais.
Gaminimo laikas
190 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
178 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Garstyčios, maisto priedai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos sprandinė orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Sumaišykite visus sausus ingredientus inde. Česnaką ir svogūną sumaišykite su kitais marinato ingredientais. Įpilkite baltojo vyno acto ir išmaišykite. Užvirinkite vandenį ir užpilkite verdančiu vandeniu prieskonius ir prieskonius. Į marinatą įdėkite nugarinę ir sukite mėsą, kol ji visiškai pasidengs mišiniu. Palikite nugarinę marinuotis šaldytuve bent valandą.

Žingsnis 2

Kiaulienos sprandinė orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Inde sumaišykite medų ir garstyčias, paragaukite ir pagal skonį pagardinkite druska.

Žingsnis 3

Kiaulienos sprandinė orkaitėje Žingsnis 3
Iškepkite mėsą. Česnako skilteles sumaišykite su druska. Išimkite nugarinę iš marinato, peiliu padarykite mėsoje gilius pjūvius maždaug 4-5 cm atstumu vienas nuo kito ir įdėkite česnako skilteles. Suvyniokite nugarinę į foliją, nepalikdami tarpų, ir dėkite į iki 250 °C įkaitintą orkaitę. Kiaulienos nugarinę kepkite 1 valandą.

Žingsnis 4

Kiaulienos sprandinė orkaitėje Žingsnis 4
Baigti gaminti. Išimkite kiaulienos nugarinę iš orkaitės, nuimkite foliją ir kepkite dar 30 minučių, kol apskrus ir paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos