Publikavimo data: 2024-06-23
Kiaulienos sprandinės cholodets
Norint iškepti gerą šaltibarštį, reikėtų naudoti skerdenos dalis, kuriose yra daug kolageno. Kiaulienos kojos arba ausys, jautienos uodegos. Mėsos sudedamajai daliai tinka kiaulienos nugarinė, kumpis, sprandinė arba paukštiena. Prieš verdant mėsą reikėtų ją pamirkyti. Taip mėsa atsikratys kraujo, todėl verdant susidarys mažiau putų, o sultinys bus skaidrus. Nuo to, kaip bus pjaustoma mėsa, priklauso šaltienos rūšis. Labai smulkiai supjausčius šaltiena bus tiršta. Geriausia mėsą pjaustyti 0,5-0,7 cm gabaliukais.
Žingsnis 1
Toliau virkite sultinį. Sudėkite kojas ir mėsą į puodą. Užpilkite vandeniu ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir nugriebkite putas skepetaite, kol jos nustos kauptis.
Žingsnis 2
Į sultinį sudėkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies, įkaitinkite ir 3 min. pakepinkite aliejuje susmulkintas morkas ir petražoles. Tada jas kartu su svogūnu sudėkite į keptuvę su mėsa. Ant silpnos ugnies troškinkite sultinį po uždengtu dangčiu 5 valandas. Jei vanduo išgaruos, prireikus papildykite. Baigiant virti, likus 10-15 minučių iki virimo pabaigos, įdėkite lauro lapą, pipirų ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 3
Paruoškite mėsą ir sultinį. Išimkite mėsą ir daržoves iš puodo. Sultinį perkoškite, puodą uždenkite dangčiu ir palikite šiltoje vietoje. Išvirtą mėsą rankomis atskirkite nuo kaulų. Supjaustykite mėsą ir kojas. Kad būtų patogiau, galite naudoti blenderį arba mėsmalę.
Žingsnis 4
Palikite cholodets sustingti šaldytuve. Sudėkite mėsos gabalėlius į formeles, ant viršaus pabarstykite česnaku. Tada atsargiai supilkite sultinį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Tada 5-6 val. padėkite į šaltą balkoną arba į šaldytuvą.
Kategorijos