Publikavimo data: 2024-06-13
Kiaulienos sprandinės kotletas
Rinkdamiesi, iš kurios kiaulienos dalies gaminti kotletus, galite rinktis nugarinę arba nugarinę. Tačiau jei norite, kad kotletai būtų tikrai sultingi, kepkite juos iš kiaulienos sprandinės. Tokioje mėsoje riebalai gana tolygiai pasiskirstę tarp skaidulų, todėl kiauliena ne tik įgauna būdingą marmurinį atspalvį, bet ir kepant neišsausėja. Todėl kiaulienos sprandinės kotletai bus labai švelnūs ir skanūs.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulienos sprandinę supjaustykite skersai pluošto 1,5-2 cm storio kepsniais. Sudėkite mėsą į polietileninį maišelį ir muškite mediniu plaktuku iš abiejų pusių. Sumaišykite valgomąsias garstyčias, druską, džiovintas kalendras ir pipirus. Mišiniu įtrinkite kiekvieną kotletų pusę ir palikite 20-30 min.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir maišydami kepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Iškeptus svogūnus perkelkite į lėkštę. Į nedidelį dubenėlį įmuškite vištienos kiaušinius ir suplakite šakute arba plaktuvu. Miltus supilkite į plokščią dubenį.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę, kurioje kepė svogūnai, ant vidutinės ugnies. Kiekvieną kotletą pamirkykite plaktame kiaušinyje, tada apvoliokite miltuose ir kepkite iš abiejų pusių apie 6-7 minutes, kol apskrus. Tada ant kotletų sudėkite keptus svogūnus, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies dar 5-7 minutes.
Kategorijos