Publikavimo data: 2024-02-04
Kiaulienos sultinys receptas
Jei tikėti mitais, pirmasis sultinys buvo pagamintas Egipte III tūkstantmetyje prieš Kristų. Jį atsitiktinai išvirė vergas, bandęs verdančiame vandenyje paslėpti pavogtą vištą. Kaip atsirado kiaulienos sultinio receptas, istorija nutyli. Tačiau nuo to kiaulienos sultinys nenustoja būti skanus ir sotus.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir prieskonines žoleles. Stambiai supjaustykite svogūnus ir morkas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Nuplautą mėsą sudėkite į puodą su filtruotu vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Svarbu, kad mėsa užvirtų ant vidutinės ugnies. Kuo ilgiau virs, tuo daugiau mėsos sulčių pateks į sultinį, todėl jis bus kuo aromatingesnis ir sodresnis.
Žingsnis 3
Kai tik mėsa užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Virkite dar 40 minučių, nugriebkite putas ir riebalų plėvelę skepetaite.
Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus ir morkas į kepimo indą, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir 30 minučių pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 5
Į mėsą sudėkite apkeptas daržoves. Pasūdykite ir pagardinkite sultiniu ir troškinkite 30 minučių.
Žingsnis 6
Atskirkite sultinį nuo mėsos ir daržovių ir patiekite kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie kito patiekalo.
Kategorijos