Kiaulienos sultinys receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kiaulienos sultinys receptas

Jei tikėti mitais, pirmasis sultinys buvo pagamintas Egipte III tūkstantmetyje prieš Kristų. Jį atsitiktinai išvirė vergas, bandęs verdančiame vandenyje paslėpti pavogtą vištą. Kaip atsirado kiaulienos sultinio receptas, istorija nutyli. Tačiau nuo to kiaulienos sultinys nenustoja būti skanus ir sotus.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
228 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos sultinys receptas Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir prieskonines žoleles. Stambiai supjaustykite svogūnus ir morkas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Kiaulienos sultinys receptas Žingsnis 2
Nuplautą mėsą sudėkite į puodą su filtruotu vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Svarbu, kad mėsa užvirtų ant vidutinės ugnies. Kuo ilgiau virs, tuo daugiau mėsos sulčių pateks į sultinį, todėl jis bus kuo aromatingesnis ir sodresnis.

Žingsnis 3

Kiaulienos sultinys receptas Žingsnis 3
Kai tik mėsa užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Virkite dar 40 minučių, nugriebkite putas ir riebalų plėvelę skepetaite.

Žingsnis 4

Kiaulienos sultinys receptas Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus ir morkas į kepimo indą, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir 30 minučių pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 5

Kiaulienos sultinys receptas Žingsnis 5
Į mėsą sudėkite apkeptas daržoves. Pasūdykite ir pagardinkite sultiniu ir troškinkite 30 minučių.

Žingsnis 6

Kiaulienos sultinys receptas Žingsnis 6
Atskirkite sultinį nuo mėsos ir daržovių ir patiekite kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie kito patiekalo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos