Publikavimo data: 2024-02-04
Kiaulienos šurpa katile receptas
Tinkamam šurpai virti geriausiai tinka katilas. Jame sultinys būna skaidrus, švelnaus gintaro atspalvio. Tradicinė šios sriubos mėsa yra aviena, tačiau kai kurios tautos šį receptą pritaikė prie savo kulinarinių tradicijų ir šurpą verda iš įvairios mėsos, pavyzdžiui, kiaulienos. Reikėtų rinktis tik tuos gabalėlius, kuriuose yra riebalų. Idealus variantas yra krūtininė.
Žingsnis 1
Nuplaukite kiaulieną po tekančiu vandeniu ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Nuo mėsos nupjaukite visus riebalus ir smulkiai supjaustykite. Mėsą supjaustykite bet kokio dydžio gabalėliais. Daržoves nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nulupkite svogūnus, morkas, česnakus ir bulves. Morkas ir bulves stambiai supjaustykite. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite. Paprikas ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Nuplaukite ir susmulkinkite šviežias žoleles.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaulieną. Uždėkite katilą ant viryklės, ant indo dugno sudėkite kiaulienos lašinius ir juos išlydykite. Tada sudėkite mėsos minkštimą ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Mėsą sumaišykite su daržovėmis ir prieskoniais. Į kepamą kiaulieną sudėkite morkas ir išmaišykite. Sudėkite svogūnus, išmaišykite ir kepkite, kol taps skaidrūs, apie 15 minučių. Sudėkite česnaką, druską, kalendrą ir susmulkintą papriką ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite bulves ir pomidorus ir išmaišykite. Virkite dar apie 5 minutes.
Žingsnis 4
Baigti ruošti šurpą. Mėsą ir daržoves užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 90 minučių. Likus 15 minučių iki virimo įberkite smulkintų žolelių.
Žingsnis 5
Šaukštu sudėkite kiaulienos šurpą į lėkštes ir patiekite karštą.
Kategorijos