Publikavimo data: 2025-08-17
Kiaulienos troškinys su grybais
Skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei. Šiuo receptu su manimi pasidalijo pažįstama, o aš pirmą kartą išbandžiau šį patiekalą svečiuodamasi pas ją.
Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite kubeliais, pasūdykite, pamarinuokite prieskoniuose ir palikite 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir morką, iš paprikos išimkite sėklas. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus, paprikas ir pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūnus, morkas, paprikas ir pomidorus, juos pakaitomis dėdami į keptuvę 2-3 minučių intervalais.
Žingsnis 4
Grybus gerai nuplaukite vandenyje, nušluostykite sausu skudurėliu. Kepkite katile su augaliniu aliejumi 10 minučių. Jei grybai dideli, prieš tai juos supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 5
Į grybus sudėkite kiaulieną ir vėl viską lengvai pakepinkite 10 minučių.
Žingsnis 6
Kol mėsa ir grybai kepa, nulupkite bulves, nuplaukite jas šaltu vandeniu ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite bulves į katilą. Taip pat į katilą perkelkite anksčiau keptas daržoves.
Žingsnis 7
Pomidorų pastą šiek tiek praskieskite vandeniu ir supilkite mišinį ant katilo turinio. Taip pat pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite po uždengtu dangčiu ant silpnos ugnies 1 valandą, retkarčiais pamaišydami.
Kategorijos