Publikavimo data: 2024-10-14
Kiaulienos troškinys su moliūgais ir bulvėmis "Bešamelio" padaže
Troškinys - tai patiekalas, kepamas orkaitėje arba keptuvėje ant kepimo skardos. Prieš kepant patiekalas ištepamas sviestu ir plaktu kiaušiniu, kad apskrudusi plutelė taptų traški. Troškinys taip pat yra labai sotus, todėl ant šventinio stalo gali būti kaip atskiras patiekalas.
Žingsnis 1
Pasūdykite, pagardinkite pipirais, pabarstykite muskato riešutu ir gerai išmaišykite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, kol suminkštės, tada sudėkite morkas. Sudėkite kepsnius prie mėsos, bulvių ir moliūgų, pasūdykite ir išmaišykite. Tada viską sudėkite į augaliniu aliejumi išteptą formą.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti padažą, į ištirpintą sviestą suberkite miltus ir kepkite 2 minutes. Tada pamažu supilkite pieną, nuolat maišydami. Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Padažą supilkite ant mėsos su bulvėmis ir moliūgais. Šaukite į iki 180⁰C įkaitintą orkaitę ir kepkite 55 minutes. Išimkite apkepą iš orkaitės, apibarstykite sūriu ir pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms.
Kategorijos