Publikavimo data: 2024-04-05
Kiaulienos vyniotinis
Šiandien beveik neįmanoma nustatyti, kur kiaulienos ruladas buvo pagamintas pirmą kartą. Buvusios Sovietų Sąjungos gyventojai jos tėvyne laiko Ukrainą, o europiečiai pirmenybę teikia Italijai. Pats žodis "rolė" kilo iš Prancūzijos. Beje, tradicinėje Vokietijos virtuvėje taip pat yra mėsos suktinukų su skirtingais įdarais variacijų.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Grybus, svogūną ir česnaką kepkite sausoje keptuvėje, kol taps auksiniai. Perkelkite daržoves į gilų dubenį. Sudėkite tarkuotą sūrį, druską ir smulkintus krapus.
Žingsnis 2
Paruoškite vyniotinį. Paimkite paruoštą mėsą, uždenkite ją maistine plėvele ir lengvai suplakite virtuviniu plaktuvu. Abi puses pagardinkite druska ir pipirais. Ant mėsos paviršiaus paskleiskite faršą. Suvyniokite vyniotinį ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Apkepkite vyniotinį iš visų pusių ant didelės ugnies, kol paruduos. Kepimo indą patepkite sviestu ir sudėkite į jį iškeptą vyniotinį. Įdėkite į 180 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite 90 minučių.
Kategorijos