Publikavimo data: 2024-09-17
Kiaušiniai, įdaryti džiovintais grybais
Egzistuoja nuomonė, kad kiaušinių ir grybų derinys nėra pats sėkmingiausias, nes pagaminti patiekalai dažnai būna labai sunkūs. Tačiau tinkamai paruošus galima sukurti skanų ir įdomų patiekalą, kuris pasirodys maistingas ir kartu lengvas. Kiaušiniai, įdaryti džiovintais grybais, yra gardus užkandis, pasižymintis neįprastu skoniu ir maloniu aromatu. Ir papildo jį tarkuotu sūriu, suteikiančiu braškinį poskonį. Beje, majonezas recepte pakeistas grietine, todėl patiekalas tampa sveikesnis.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Džiovintus grybus perkelkite į puodą ir užpilkite švariu vandeniu. Pastatykite juos ant vidutinės ugnies. Užvirinkite puodo turinį ir tada pakeiskite vandenį į naują. Vėl pastatykite puodą su grybais ant ugnies, palaukite, kol užvirs. Po to turinį virkite dar 40-45 minutes. Išvirusius grybus perkelkite į dubenį, kad atvėstų.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Tada į keptuvę sudėkite morkas ir svogūnus ir nuolat maišydami kepkite, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Grietinę sudėkite į atskirą dubenį. Įdėkite per spaudiklį sutrintą česnaką, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite ingredientus iki vientisos masės. Tada į blenderio dubenį sudėkite atvėsusius grybus ir keptas daržoves ir viską susmulkinkite. Tada į dubenį supilkite grietinės mišinį ir dviejų kiaušinių trynius, dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite patiekalą. Kiaušinių baltymus nuplaukite ir nusausinkite, kad būtų švarūs. Tada įdarykite juos paruoštu grybų įdaru. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka, tada uždėkite jį ant paruoštos užkandėlės.
Kategorijos