Kiaušiniai, įdaryti grybais ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Kiaušiniai, įdaryti grybais ir sūriu

Įdaryti kiaušiniai - tai užkandis, kuris visada gerai atrodo ant šventinio stalo. Įdarui galite naudoti bet kokios rūšies grybus. Tai, pavyzdžiui, opiata, ūmėdės arba pievagrybiai - su jais užkandis bus sotus ir subalansuotas. Grybuose yra daug baltymų ir geležies, tačiau jie taip pat yra mažai kaloringi. Rinkitės baltos arba rusvos spalvos grybus. Svarbu nepalikti grybų vandenyje per ilgai, antraip jie sugers drėgmę ir jų skonis bus prarastas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
202 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaušiniai, įdaryti grybais ir sūriu Žingsnis 1
Kiaušinius išvirkite kietai. Sudėkite kiaušinius į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant didelės ugnies. Virkite 10 minučių nuo užvirimo momento. Tada vandenį nupilkite, pripilkite puodą šalto vandens ir palikite kiaušinius jame 10 minučių. Nulupkite juos nuo lukštų, nuplaukite po tekančiu vandeniu. Perpjaukite per pusę, atskirkite baltymus nuo trynių.

Žingsnis 2

Kiaušiniai, įdaryti grybais ir sūriu Žingsnis 2
Įdarui skirtus grybus apkepkite. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite supjaustytus grybus ir svogūną. Kepkite 4 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Tada ingredientus atvėsinkite.

Žingsnis 3

Kiaušiniai, įdaryti grybais ir sūriu Žingsnis 3
Paruoškite įdarą ir įdarykite kiaušinius. Trynius sutarkuokite smulkia tarka arba sutrinkite šakute. Sudėkite į dubenį ir sudėkite pakepintus grybus bei svogūnus. Įmaišykite žaliuosius svogūnus ir sūrį. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įdarą apliekite majonezu. Į likusius įdaro ingredientus sudėkite česnaką ir gerai išmaišykite. Paruoštu įdaru įdarykite vištienos baltymus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos