Publikavimo data: 2024-09-16
Kiaušiniai, įdaryti kalmarais
Kiaušiniai, įdaryti kalmarais - švelnaus įdaro ir labai malonaus skonio užkandis. Patiekalas atrodys gražiau, jei jį gaminsite iš kaimiškų kiaušinių su ryškiai geltonais tryniais. Svarbiausia kiaušinių nepervirti. Dėl to jie tampa melsvi. Tokį užkandį tinka ruošti ne tik svečiams, bet ir sau. Pavyzdžiui, vakarienei, kurią, pasak mitybos specialistų, daugiausia turėtų sudaryti lengvai virškinami baltymai.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Kiaušinius išvirkite kietai - 8-10 minučių po užvirimo. Atvėsinkite šaltame vandenyje. Nulupkite juos, kad nepažeistumėte baltymų. Tada kiaušinius perpjaukite išilgai į dvi dalis. Išimkite trynį. Jį susmulkinkite stambiais trupiniais. Įmeskite kalmarus į verdantį vandenį ir virkite 3-4 minutes. Atvėsinkite po šaltu tekančiu vandeniu. Supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Įdarykite kiaušinius. Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, kalmarus, svogūnus ir krapus. Sudėkite žaliuosius žirnelius, druską ir majonezą. Išmaišykite. Paskirstykite įdarą į kiaušinių baltymus.
Kategorijos