Publikavimo data: 2024-09-16
Kiaušiniai, įdaryti malta mėsa
Kiaušiniai, įdaryti malta mėsa, puikiai tinka kaip šventinio stalo užkandis. Šiame recepte naudojama jautiena, bet galite naudoti ir kitų rūšių liesą mėsą. Pirkdami rinkitės vienodos spalvos maltą mėsą be pilkų ar žalsvų dėmių. Vienoda spalva rodo mėsos šviežumą. Kad galėtumėte ilgai laikyti, užšaldykite maltą mėsą per 1-2 dienas nuo jos pagaminimo ar įsigijimo. Užšaldytą maltą mėsą galima laikyti 3-4 mėnesius.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir sudėkite svogūną. Kepkite jį, kol taps skaidrus, apie 2-3 minutes. Sudėkite maltą mėsą. Kepkite kartu 15-20 minučių, kol jautiena iškeps. Nuimkite nuo ugnies. Į maltą mėsą sudėkite trynius ir sutrinkite juos šakute.
Žingsnis 2
Įdarykite kiaušinius. Įdarą pagardinkite majonezu, pipirais ir druska. Išmaišykite. Šaukštu sudėkite įdarą į kiaušinių puseles. Papuoškite petražolių šakelėmis.
Kategorijos