Publikavimo data: 2024-09-16
Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir žolelėmis
Menkių kepenys yra sveikas produktas, turintis riebaluose tirpių vitaminų A ir D. Vitaminas D svarbus širdies ir kraujagyslių sistemai, o vitaminas A - akių, plaukų, nagų ir odos sveikatai. Menkių kepenys yra labai riebus produktas, todėl valgomos nedidelėmis porcijomis. Rekomenduojama paros porcija yra 40 g. Produktas parduodamas skardiniuose ir skaidriuose indeliuose. Stikliniuose stiklainiuose lengviau vizualiai įvertinti kokybę. Svieste neturėtų būti daug gabalėlių. Idealus variantas yra sveikos kreminės spalvos kepenys.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Atskirkite petražolių lapelius nuo kotelių ir smulkiai sukapokite. Gerai sutrinkite trynius šakute. Sudėkite menkės kepenėles, sutrinkite jas šakute ir išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Supilkite žoleles, išmaišykite. Įpilkite majonezo. Druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 2
Įdarykite kiaušinius. Paimkite arbatinį šaukštelį ir baltymus pripildykite įdaro.
Kategorijos