Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir žolelėmis

Menkių kepenys yra sveikas produktas, turintis riebaluose tirpių vitaminų A ir D. Vitaminas D svarbus širdies ir kraujagyslių sistemai, o vitaminas A - akių, plaukų, nagų ir odos sveikatai. Menkių kepenys yra labai riebus produktas, todėl valgomos nedidelėmis porcijomis. Rekomenduojama paros porcija yra 40 g. Produktas parduodamas skardiniuose ir skaidriuose indeliuose. Stikliniuose stiklainiuose lengviau vizualiai įvertinti kokybę. Svieste neturėtų būti daug gabalėlių. Idealus variantas yra sveikos kreminės spalvos kepenys.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
282 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
26 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir žolelėmis Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Atskirkite petražolių lapelius nuo kotelių ir smulkiai sukapokite. Gerai sutrinkite trynius šakute. Sudėkite menkės kepenėles, sutrinkite jas šakute ir išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Supilkite žoleles, išmaišykite. Įpilkite majonezo. Druskos ir pipirų pagal skonį.

Žingsnis 2

Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis ir žolelėmis Žingsnis 2
Įdarykite kiaušinius. Paimkite arbatinį šaukštelį ir baltymus pripildykite įdaro.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos