Publikavimo data: 2024-09-16
Kiaušiniai, įdaryti svogūnu ir tryniu
Skanų užkandį stalui galima paruošti iš paprasčiausių produktų - kiaušinių, daržovių ir majonezo. Tai nėra salotos, todėl ingredientai tarpusavyje nemaišomi. Iš kiaušinių formuojami laiveliai, kurie pripildomi apetitą žadinančiu įdaru ir gražiai patiekiami ant stalo. Dar vienas patiekalo akcentas - svogūnų įdaras, suteikiantis užkandžiui malonaus traškumo ir pikantiškumo. Kiaušiniai, įdaryti svogūnais ir tryniais, ruošiami tiesiog skubant. Žinantys šį receptą niekada nebus nustebinti svečių.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinių laivelius. Penkis kiaušinius užpildykite šaltu vandeniu. Padėkite juos ant ugnies. Užvirkite. Jei vanduo labai burbuliuoja, sumažinkite ugnį. Virkite 10 minučių, kol kiaušiniai sustings, kad trynys ir baltymai taptų tvirti. Atvėsinkite įdėdami į šaltą vandenį. Nulupkite lukštus. Sudrėkinkite peilį vandenyje, perpjaukite kiaušinius išilgai tiksliai per vidurį. Išimkite trynį.
Žingsnis 2
Paruoškite užpilą. Susmulkintą svogūną pasūdykite ir sudėkite į indą su dangčiu. Palikite 5 minutes pastovėti. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite svogūną ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, 2 minutes. Supilkite miltus, greitai išmaišykite ir kepkite, kol paruduos. Sudėkite svogūnus į sietelį ir leiskite aliejaus pertekliui nutekėti.
Žingsnis 3
Įdarykite kiaušinius. Atskirame dubenyje sutrinkite trynius į smulkius trupinius. Sudėkite agurkus ir majonezą. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite. Šaukštu atsargiai paskirstykite įdarą ant kiaušinių baltymų. Ant viršaus pabarstykite traškiais svogūnais.
Kategorijos