Publikavimo data: 2024-09-16
Kiaušiniai, įdaryti žuvies konservais su svogūnais ir majonezu
Įdaryti kiaušiniai su konservuotais kiaušiniais taps šventinio stalo akcentu. Patiekalas nustebins subtiliu skoniu, išmone ir paprastu paruošimu. Norėdami baltymus įdaryti didesniu kiekiu įdaro, pasirinkite kepimui didelius pasirinktos arba aukščiausios kategorijos vištų kiaušinius. Žuvies konservai gali būti bet kokie: silkė, saira, skumbrė, rausvoji lašiša, tunas ir kt. Kiaušiniai vienodai gerai dera su visų rūšių žuvimi. Galite paruošti užkandį iš žąsų kiaušinių. Jei tokių kiaušinių rasite, patiekalas išeis dar įdomesnis.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Kiaušinius panardinkite į puodą su šaltu vandeniu. Pastatykite ant viryklės ir užvirkite. Virkite lėtai virdami 10 minučių. Perkelkite į kitą indą su šaltu vandeniu, kad 10 minučių atvėstų. Kiaušinius nulupkite, perpjaukite pusiau. Baltymus nuplaukite vandeniu. Trynius sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 2-3 min. apkepkite svogūną iki auksinės spalvos. Pagardinkite druska. Perkelkite į atskirą lėkštę. Į svogūnus sudėkite trynius, konservus ir majonezą. Išmaišykite. Paskirstykite įdarą į kiaušinių baltymų puseles, suformuodami nedidelį gumulėlį. Ant kiekvienos porcijos viršaus pabarstykite sūrio.
Kategorijos