Publikavimo data: 2024-09-16
Kiaušiniais ir žaliaisiais svogūnais įdaryti blyneliai
Prieš patiekiant karštąjį maistą, kaip užkandį svečiams galima pasiūlyti blynelių, įdarytų kiaušiniu ir žaliaisiais svogūnais. Ukrainiečių, baltarusių, moldavų ir lenkų virtuvėse šis patiekalas vadinamas nalistniki. Pagrindinis jo skirtumas nuo įprastų blynų su įdaru yra tas, kad malta mėsa tepama ne ant viso paviršiaus, o dedama į vidurį. Tada susukami į vamzdelį. Po to blynų suktinukai kepami arba kepami.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius. Išmaišykite, įberkite druskos. Supilkite pieną ir sviestą, išmaišykite iki vientisos masės. Naudodami sietelį persijokite dalį miltų į pieno mišinį. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Nuolat maišydami dalimis suberkite likusius miltus.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Kiaušinius virkite 10 minučių. Atvėsinkite, išimkite lukštus ir smulkiai supjaustykite. Kiaušinius sumaišykite su smulkintu svogūnu. Pagal skonį pasūdykite, įpilkite aliejaus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite kiaušiniu ir žaliaisiais svogūnais įdarytus blynelius. Keptuvę arba keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite. Šaukštu semkite tešlą, supilkite ją į keptuvę ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Taip kepkite, kol sunaudosite visą tešlą. Į kiekvieno blyno vidurį dėkite įdaro ir susukite į ritinėlį. Paruoštus įdarytus blynus kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Kategorijos