Publikavimo data: 2024-09-16
Kiaušinis, įdarytas menkės kepenėlėmis ir konservuotais žirneliais
Maistingas ir sveikas užkandis su menkės kepenėlėmis patiks net vaikui. Virtas kiaušinis kompensuos baltymų trūkumą, o menkės kepenys atkurs riebalų aminorūgščių pusiausvyrą ir kompensuos vitaminų trūkumą. Menkių kepenėlės yra švelnaus skonio ir neįkyraus aromato. Jos yra pakankamai kaloringos, todėl galima suvalgyti ne tiek daug ir būti sotiems. Todėl įdaryti kiaušiniai su menkės kepenėlėmis yra puikus užkandis, jei pagrindinis patiekalas dar neparuoštas ir reikia palaukti.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Kiaušinius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant didelės ugnies ir virkite 10 minučių nuo užvirimo. Kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje ir nulupkite lukštus. Perpjaukite kiaušinius per pusę ir atskirkite trynius.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarytus kiaušinius. Dubenyje sumaišykite menkės kepenėles, trynius, žaliuosius žirnelius, įberkite juodųjų pipirų, majonezo ir tarkuoto sūrio. Išmaišykite. Į kiekvieną baltymo pusę įdėkite įdaro.
Kategorijos