Kiaušinis, įdėtas į maistinę plėvelę pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Kiaušinis, įdėtas į maistinę plėvelę

Kiaušinis yra tradicinis Prancūzijos pusryčių patiekalas. Jie taip pat yra kai kurių kitų receptų pagrindas. Pavyzdžiui, Benedikto kiaušiniai. Be to, prancūzų virėjai mėgsta jų dėti į sriubas ir sultinius. Kiaušinius kaip savarankišką patiekalą Rusijoje pradėta gaminti prieš kelis šimtmečius. O kiaušinienė ilgai išliko šventiniu patiekalu. XIX a. pradžioje į imperatoriaus Aleksandro I dvarą buvo pakviesta garsi prancūzų virėja Marie-Antoine Karem. Pirmas dalykas, nustebinęs užsienio virėją, buvo plakta kiaušinienė.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
18 kcal.
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaušinis, įdėtas į maistinę plėvelę Žingsnis 1
Kiaušinį išvirkite suvyniotą į maistinę plėvelę. Uždenkite stiklinę maistine plėvele. Patepkite trupučiu aliejaus. Į ją įmuškite kiaušinį nepažeisdami trynio. Plėvelės galus tvirtai suriškite ir suriškite virvele. Kiaušinį su maistine plėvele įmerkite į dubenėlį, o tada į verdantį vandenį. Virkite 3 minutes. Išimkite virtą kiaušinį iš verdančio vandens ir perkelkite į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos