Publikavimo data: 2024-04-06
Kiaušinis, įdėtas į maistinę plėvelę
Kiaušinis yra tradicinis Prancūzijos pusryčių patiekalas. Jie taip pat yra kai kurių kitų receptų pagrindas. Pavyzdžiui, Benedikto kiaušiniai. Be to, prancūzų virėjai mėgsta jų dėti į sriubas ir sultinius. Kiaušinius kaip savarankišką patiekalą Rusijoje pradėta gaminti prieš kelis šimtmečius. O kiaušinienė ilgai išliko šventiniu patiekalu. XIX a. pradžioje į imperatoriaus Aleksandro I dvarą buvo pakviesta garsi prancūzų virėja Marie-Antoine Karem. Pirmas dalykas, nustebinęs užsienio virėją, buvo plakta kiaušinienė.
Žingsnis 1
Kiaušinį išvirkite suvyniotą į maistinę plėvelę. Uždenkite stiklinę maistine plėvele. Patepkite trupučiu aliejaus. Į ją įmuškite kiaušinį nepažeisdami trynio. Plėvelės galus tvirtai suriškite ir suriškite virvele. Kiaušinį su maistine plėvele įmerkite į dubenėlį, o tada į verdantį vandenį. Virkite 3 minutes. Išimkite virtą kiaušinį iš verdančio vandens ir perkelkite į lėkštę.
Kategorijos