Publikavimo data: 2024-09-16
Kiaušiniu įdaryti ir orkaitėje iškepti pipirai
Įdarytos paprikos yra sotus ir skanus užkandis šventiniam stalui. Rinkdamiesi paprikas pirmenybę teikite tvirtiems egzemplioriams, ryškiaspalviams, be įdubimų, su žalia elastinga uodega. Paprikose gausu vitaminų B6, B9, kurie saugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų, taip pat vitamino C ir karotino, kurie gerina regėjimą ir odą. Daržoves galite įdaryti kiaušiniu ir sūriu ir patiekalą iškepti orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite per stambia tarka. Smulkiai supjaustykite krapus. Sūrio drožles ir žoleles sudėkite į dubenį. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Įdarykite paprikas. Paprikų puseles pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Iš visų pusių apšlakstykite augaliniu aliejumi. Sudėkite puseles ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir užpildykite jas įdaru. Į kiekvieną puselę įmuškite po vieną kiaušinį, pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite į karštą orkaitę 15 minučių.
Kategorijos